Esdeveniments

Tertúlies del Club de l’Experiència | Tots els dimarts a les 17 h

El Club de l’Experiència es reuneix telemàticament tots els dimarts a les 17.00 hores per  comentar i debatre sobre temes socials i professionals d’actualitat que poden afectar, influir o ser interessants per al col·lectiu sènior.

Les tertúlies són un espai obert, on es respecta la llibertat d’opinió.

Històric Esdeveniments Club de l’Experiència

Present i futur de la energia amb Assumpta Farran

Dimarts 15 de desembre, 17.00 hores

Modalitat: telemàtica (Zoom)

Els enginyers de camins Mariano Ribón i Jaime Serret van voler compartir la seva passió pels llibres, explicant la seva experiència com a escriptors, així com els motius que els porten a escriure.

 

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia, Espanya és líder en la integració d’energies renovables variables, especialment en el camp de l’energia eòlica i solar fotovoltaica. És important mantenir el nostre compromís i aplicar polítiques energètiques i climàtiques clares per a fomentar la transició a un sistema energètic amb baixes emissions de carboni.

 

L’enginyeria de camins té un paper fonamental en el sector de les renovables i el Club d’Experiència vol aprofitar l’ocasió per a convidar a Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables, i així poder conèixer la seva visió i perspectives de futur en el camp de l’energia i el medi ambient.

Les autopistes del futur
Dimarts 1 de desembre de 2020

Xavier Serra, Director d’Innovació i Tecnologia d’Abertis-Autopistes, ens va exposar les solucions i tecnologies en la gestió d’infraestructures per millorar l’experiència i facilitar la vida dels conductors del grup Abertis.

Obrint Camins: l’enginyeria de camins a través de Youtube
Dimarts, 24 de novembre de 2020

Elías Mayoral i Sergio Calvo, dos joves enginyers de camins que un dia van decidir donar visibilitat a l’enginyeria civil a través del seu Canal de Youtube ‘Abriendo Caminos’, ens van explicar la seva història i van compartir les seves inquietuds i interessos amb el Club de l’Experiència.

Economia en temps de pandèmia
Dimarts, 27 d’octubre de 2020

El nostre company Fernando de la Rosa, gran coneixedor de temes relacionats amb economia i la borsa, va aprofitar la tertúlia del Club de l’Experiència, per exposar la situació dels mercats i del món en temps de pandèmia.

Eleccions la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins
Dimarts, 30 de juny de 2020

Els tres candidats a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins, Carmen Motellón, Miguel Ángel Carrillo i Arcadio Gil, van presentar les seves propostes de programa, especialment enfocades al col·lectiu sènior i van donar a conèixer la visió de futur que tenen de la nostra professió.

Diagnòstic estratègic del futur de l’enginyeria de camins
Dimarts, 16 de juny de 2020

Per conèixer en profunditat la professió de l’enginyeria de camins i quin paper té el Col·legi d’Enginyers de Camins, és necessari realitzar una anàlisi DAFO (Febleses, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), a partir de 5 ítems:

  • Formació – Escola
  • Òrgans de representació
  • Noves iniciatives soci econòmiques i tecnologies
  • Mercat i Ocupació
  • Societat – Imatge – Percepció – Comunicació

El document està coordinat pel nostre company José Luis Estrada.

El futur dels enginyers de camins i la seva carrera: renovar-se o desaparèixer
Dimarts, 26 de maig de 2020

Arran d’un article enviat pel nostre company Javier Uzcanga, on s’analitza la professió actual i el seu futur, el Club de l’Experiència va convidar al Degà del Col·legi, Oriol Altisench, i al director de l’Escola de Camins, Pedro Díez.

Santo Domingo de la Calçada en quarantena
Dimarts, 12 de maig de 2020

A causa de la pandèmia, enguany no s’ha pogut celebrar la festivitat del patró de les enginyeres i enginyers de camins, Santo Domingo de la Calzada. Aprofitant que la tertúlia ha coincidit amb la festivitat, el Club de l’Experiència ha volgut recordar-lo.

Mariano Ribón i Jaime Serret: entre camins i llibres
Dimarts, 21 de gener de 2020

Els enginyers de camins Mariano Ribón i Jaime Serret van voler compartir la seva passió pels llibres, explicant la seva experiència com a escriptors, així com els motius que els porten a escriure.