Esdeveniments

Tertúlies del Club de l’Experiència | Tots els dimarts a les 17 h

El Club de l’Experiència es reuneix telemàticament tots els dimarts a les 17.00 hores per  comentar i debatre sobre temes socials i professionals d’actualitat que poden afectar, influir o ser interessants per al col·lectiu sènior.

Les tertúlies són un espai obert, on es respecta la llibertat d’opinió.

Miguel Ángel Carrillo, un any com a president del Colegio de Ingenieros de Caminos

DIMARTS 19 D’OCTUBRE | 17.00 H

 

El mes de juliol passat va fer un any des que Miguel Ángel Carrillo es convertís en president del Colegio de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos amb la seva candidatura Un Colegio para avanzar juntos.

 

Per repassar aquest primer any de mandat i parlar sobre els futurs projectes del Col·legi, el dimarts 19 d’octubre a les 17 hores, el nostre company i president del Col·legi, Miguel Ángel Carrillo, ens acompanyarà a la tertúlia telemàtica del Club de l’Experiència.

 

Connecta’t a través d’aquest enllaç

Històric Esdeveniments Club de l’Experiència

Parlem d’energia amb Carlos Chica

Dimarts 15 de juny de 2021

 

El dimarts 15 de juny vam xerrar amb el nostre company, l’enginyer de Camins expert en temes energètics, hidràulics i mediambientals, Carlos Chica, sobre la transició energètica, l’energia neta, l’emmagatzematge d’hidrogen i les centrals reversibles, a més vam conèixer projectes interessants com el de La Fatarella, on està previst situar-se el magatzem d’energia més gran del món.

 

Durant 15 anys Chica va ser professor a l’Escola de Camins de Barcelona i ha treballat en empreses del sector hidràulic i energètic com ENHER, ENDESA i RELSA.

 

Si et vas perdre aquesta tertúlia, podràs recuperar-la a través d’aquest enllaç

Oportunitats per a un futur post-covid amb Banc Camins

Dimarts 8 de juny de 2021

 

Des que es va aixecar l’estat d’alarma el passat 9 de maig, és necessari tornar a “construir la normalitat” però la situació no és la mateixa a causa de la pandèmia, la societat ha canviat i l’economia del país està ressentida així que és important saber quines són les claus per a avançar i buscar noves oportunitats.

 

El passat dimarts 8 de juny, Nahum Sánchez i Jaime Porcel, gestors de Gestifonsa (Banc Camins), ens van explicar la situació global dels mercats financers després de la pandèmia, quin paper juga el sector de les noves infraestructures del futur i conèixer la seva visió com a analistes experts en aquests àmbits.

 

Consulta la presentació aquí

Seminaris de Transport 2021: Autopistes del futur i els CAB

Del 17 de febrer al 6 de maig de 2021

 

Els Seminaris de Transport estan organitzats per la Càtedra Abertis de la UPC-BarcelonaTech per donar una visió complementària a la docència que s’imparteix a la Universitat (conceptes bàsics i teòrics) amb una casuística de temes d’actualitat sobre transport, mobilitat i logística i sobre la planificació i gestió de les infraestructures i serveis de transport, presentats per reconeguts professionals i alts càrrecs institucionals. A causa de les restriccions Covid19, els seminaris seran online a través de la plataforma Google Meet.

 

Consulta el calendari i ponents: AQUÍ

Els Fons Europeus després d’un any de pandèmia

Dimarts 4 de maig de 2021

 

El passat 29 de març el Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, va emetre una declaració, sota el títol Després d’un any de COVID, àmbits a transformar amb els fons europeus, on entén que l’oportunitat dels Fons Europeus ofereix una possibilitat única l’assignació de la qual, distribució i control ha d’efectuar-se d’una manera eficient, secundant-se en la col·laboració públic-privada.

 

Pots consultar la declaració publicada a través d’aquest enllaç

 

Per a parlar i debatre sobre aquest tema, el Club de l’Experiència va convidar als companys Francisco Gutiérrez i Juan Manuel Manrique.

Presentació de la nova Revista de Obras Públicas

Dimarts 27 d’abril de 2021

 

El president del Colegio de Ingenieros de Caminos, Miguel Ángel Carrillo, i el degà de la Demarcació de Catalunya, Oriol Altisench, van presidir la presentació en exclusiva per als col·legiats i col·legiades de Camins de Catalunya, de la nova Revista de Obras Públicas, on el primer número està dedicat a la nova mobilitat i l’espai públic urbà.

 

L’acte també va comptar amb la participació del Pedro Maqueda, president del Club de la Experiència i el nou director de la publicació, Carlos Nárdiz, Daniel Rodríguez, director de Redacció, Manuel Estrada, director de Disseny i Maquetació, Almudena Leal, presidenta de la Comissió de Transports i Mobilitat del Col·legi d’Enginyers de Camins i Sergi Saurí, director del CENIT i autor d’un dels articles de la revista, qui van iniciar un breu diàleg sobre mobilitat i espai públic.

 

Des de 1953 el Col·legi d’Enginyers de Camins edita la Revista de Obras Públicas (ROP), una publicació de referència en el món de l’enginyeria civil, tant a nivell nacional com internacional, que aborda temes relacionats amb la ciència, la tecnologia, l’economia, la política d’infraestructures, els ensenyaments tècnics o la història de l’enginyeria, sempre des d’un enfocament innovador.

Comencen els Espai Experiència

Dimecres 21 d’abril de 2021

 

Arran de la presentació online dels Espai Experiència celebrada el passat 7 d’abril, vam rebre 40 sol·licituds d’estudiants de l’Escola de Camins que volien mantenir una reunió personal amb un professional sènior.

 

Des del Club de l’Experiència hem organitzat les trobades telemàtiques en quatre grups de deu alumnes, els dimecres del 21 i 28 d’abril, de 12 a 14 hores. L’objectiu dels Espais Experiència és que cada alumne pugui conversar obertament amb el professional sènior que se li ha assignat segons les seves necessitats i intercanviar i compartir els seus dubtes durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

Els estudiants parlen de l’Escola de Camins

Dimarts 20 d’abril de 2021

 

Els estudiants i representants de Futur Civil i la Delegació d’Alumnes de l’Escola de Camins, Natàlia Badia i Carles Garcia va compartir-nos la seva visió i opinió sobre l’Escola de Camins, des d’un punt de vista acadèmic, professional i social, valorant la seva metodologia, formació impartida i el paper que juga aquesta institució en el futur de l’enginyeria de Camins.

Gran acolliment de la presentació dels ‘Espai Experiència’, el nou servei per als futurs professionals

Dimecres 7 d’abril de 2021

 

El passat dimecres 7 d’abril va tenir lloc la presentació online dels Espai Experiència, una iniciativa del Club de l’Experiència del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports i l’Escola de Camins, amb la col·laboració de la Delegació d’Alumnes i Futur Civil.

 

Més de 50 estudiants de Grau i Màster de l’Escola de Camins es van unir a la presentació per conèixer aquest nou servei que vol posar en contacte a enginyers de Camins amb una llarga trajectòria amb les futures generacions perquè puguin compartir els seus dubtes professionals durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

 

La directora de l’Escola de Camins, Esther Real, i el degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Oriol Altisench, van donar la benvinguda als alumnes, animant-los a aprofitar les noves oportunitats, lluitar i treballar per canviar el món i aconseguir un bon futur de la professió.

 

Seguidament, Natàlia Badia i Carles Garcia, representants de Futur Civil i de la Delegació d’Alumnes, van explicar en què consisteixen els Espai Experiència, i Pedro Maqueda, president del Club de l’Experiència, va conversar amb els enginyers de Camins sèniors: Jaime Serret, Carlos Fernández Tadeo, Fernando de la Rosa i Ole Thorson.

 

L’acte va finalitzar amb un interessant diàleg entre estudiants i professionals on es van intercanviar dubtes i impressions.

 

Consulta el programa de la presentació: aquí

 

 

Sol·licita un ‘Espai Experiència’!

Si ets estudiant de Grau o Màster de l’Escola de Camins i vols mantenir una reunió amb un professional sènior, omple aquest FORMULARI, abans del 15 d’abril.

 

Pots consultar la llista de professionals sèniors a través d’aquest enllaç

Foto: captura d’una de les pantalles de la presentació online dels Espai Experiència.

Irene Josa analitza la relació entre l’enginyeria civil i la societat

Dimarts 30 de març de 2021

 

L’enginyera de camins i estudiant de doctorand, Irene Josa, va exposar els resultats d’un anàlisi realitzat sobre les percepcions d’alumnes, professors i professionals envers la inclusió de temes socials a l’educació dels futurs enginyers civils.

Jordi Julià i el futur tren a l’aeroport

Dimarts 16 de març de 2021

L’enginyer de camins, expert en transports i urbanisme, Jordi Julià, va exposar els avantatges i inconvenients de les obres de la fase 2 de construcció del nou accés ferroviari a la T1 de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, en una interessant tertúlia del Club de l’Experiència.

Consulta la presentació aquí

Esther Real i el futur de l’Escola de Camins

Dimarts 2 de febrer de 2021

La nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Esther Real, va participar en la tertúlia del Club de l’Experiència per parlar del paper que juga aquesta institució en el futur dels nous professionals de l’enginyeria de camins.

Esther Real es converteix així en la primera dona al posar-se al capdavant de l’Escola de Camins de Barcelona.

Present i futur de la energia amb Assumpta Farran

Dimarts 15 de desembre de 2020

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia, Espanya és líder en la integració d’energies renovables variables, especialment en el camp de l’energia eòlica i solar fotovoltaica. És important mantenir el nostre compromís i aplicar polítiques energètiques i climàtiques clares per a fomentar la transició a un sistema energètic amb baixes emissions de carboni. L’enginyeria de camins té un paper fonamental en el sector de les renovables i el Club d’Experiènciava aprofitar l’0casió per convidar a Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables, on vam conèixer la seva visió i perspectives de futur en el camp de l’energia i el medi ambient.

Les autopistes del futur

Dimarts 1 de desembre de 2020

 

Xavier Serra, Director d’Innovació i Tecnologia d’Abertis-Autopistes, ens va exposar les solucions i tecnologies en la gestió d’infraestructures per millorar l’experiència i facilitar la vida dels conductors del grup Abertis.

Obrint Camins: l’enginyeria de camins a través de Youtube

Dimarts, 24 de novembre de 2020

Elías Mayoral i Sergio Calvo, dos joves enginyers de camins que un dia van decidir donar visibilitat a l’enginyeria civil a través del seu Canal de Youtube ‘Abriendo Caminos’, ens van explicar la seva història i van compartir les seves inquietuds i interessos amb el Club de l’Experiència.

Economia en temps de pandèmia

Dimarts, 27 d’octubre de 2020

El nostre company Fernando de la Rosa, gran coneixedor de temes relacionats amb economia i la borsa, va aprofitar la tertúlia del Club de l’Experiència, per exposar la situació dels mercats i del món en temps de pandèmia.

Eleccions la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins
Dimarts, 30 de juny de 2020

Els tres candidats a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins, Carmen Motellón, Miguel Ángel Carrillo i Arcadio Gil, van presentar les seves propostes de programa, especialment enfocades al col·lectiu sènior i van donar a conèixer la visió de futur que tenen de la nostra professió.

Diagnòstic estratègic del futur de l’enginyeria de camins
Dimarts, 16 de juny de 2020

Per conèixer en profunditat la professió de l’enginyeria de camins i quin paper té el Col·legi d’Enginyers de Camins, és necessari realitzar una anàlisi DAFO (Febleses, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), a partir de 5 ítems:

  • Formació – Escola
  • Òrgans de representació
  • Noves iniciatives soci econòmiques i tecnologies
  • Mercat i Ocupació
  • Societat – Imatge – Percepció – Comunicació

El document està coordinat pel nostre company José Luis Estrada.

El futur dels enginyers de camins i la seva carrera: renovar-se o desaparèixer
Dimarts, 26 de maig de 2020

Arran d’un article enviat pel nostre company Javier Uzcanga, on s’analitza la professió actual i el seu futur, el Club de l’Experiència va convidar al Degà del Col·legi, Oriol Altisench, i al director de l’Escola de Camins, Pedro Díez.

Santo Domingo de la Calçada en quarantena
Dimarts, 12 de maig de 2020

A causa de la pandèmia, enguany no s’ha pogut celebrar la festivitat del patró de les enginyeres i enginyers de camins, Santo Domingo de la Calzada. Aprofitant que la tertúlia ha coincidit amb la festivitat, el Club de l’Experiència ha volgut recordar-lo.

Mariano Ribón i Jaime Serret: entre camins i llibres
Dimarts, 21 de gener de 2020

Els enginyers de camins Mariano Ribón i Jaime Serret van voler compartir la seva passió pels llibres, explicant la seva experiència com a escriptors, així com els motius que els porten a escriure.

Seminaris de Transport 2021: Autopistes del futur i els CAB

Del 17 de febrer al 6 de maig de 2021

 

Els Seminaris de Transport estan organitzats per la Càtedra Abertis de la UPC-BarcelonaTech per donar una visió complementària a la docència que s’imparteix a la Universitat (conceptes bàsics i teòrics) amb una casuística de temes d’actualitat sobre transport, mobilitat i logística i sobre la planificació i gestió de les infraestructures i serveis de transport, presentats per reconeguts professionals i alts càrrecs institucionals. A causa de les restriccions Covid19, els seminaris seran online a través de la plataforma Google Meet.

 

Consulta el calendari i ponents: AQUÍ

Els Fons Europeus després d’un any de pandèmia

Dimarts 4 de maig de 2021

 

El passat 29 de març el Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, va emetre una declaració, sota el títol Després d’un any de COVID, àmbits a transformar amb els fons europeus, on entén que l’oportunitat dels Fons Europeus ofereix una possibilitat única l’assignació de la qual, distribució i control ha d’efectuar-se d’una manera eficient, secundant-se en la col·laboració públic-privada.

 

Pots consultar la declaració publicada a través d’aquest enllaç

 

Per a parlar i debatre sobre aquest tema, el Club de l’Experiència va convidar als companys Francisco Gutiérrez i Juan Manuel Manrique.

Presentació de la nova Revista de Obras Públicas

Dimarts 27 d’abril de 2021

 

El president del Colegio de Ingenieros de Caminos, Miguel Ángel Carrillo, i el degà de la Demarcació de Catalunya, Oriol Altisench, van presidir la presentació en exclusiva per als col·legiats i col·legiades de Camins de Catalunya, de la nova Revista de Obras Públicas, on el primer número està dedicat a la nova mobilitat i l’espai públic urbà.

 

L’acte també va comptar amb la participació del Pedro Maqueda, president del Club de la Experiència i el nou director de la publicació, Carlos Nárdiz, Daniel Rodríguez, director de Redacció, Manuel Estrada, director de Disseny i Maquetació, Almudena Leal, presidenta de la Comissió de Transports i Mobilitat del Col·legi d’Enginyers de Camins i Sergi Saurí, director del CENIT i autor d’un dels articles de la revista, qui van iniciar un breu diàleg sobre mobilitat i espai públic.

 

Des de 1953 el Col·legi d’Enginyers de Camins edita la Revista de Obras Públicas (ROP), una publicació de referència en el món de l’enginyeria civil, tant a nivell nacional com internacional, que aborda temes relacionats amb la ciència, la tecnologia, l’economia, la política d’infraestructures, els ensenyaments tècnics o la història de l’enginyeria, sempre des d’un enfocament innovador.

Comencen els Espai Experiència

Dimecres 21 d’abril de 2021

 

Arran de la presentació online dels Espai Experiència celebrada el passat 7 d’abril, vam rebre 40 sol·licituds d’estudiants de l’Escola de Camins que volien mantenir una reunió personal amb un professional sènior.

 

Des del Club de l’Experiència hem organitzat les trobades telemàtiques en quatre grups de deu alumnes, els dimecres del 21 i 28 d’abril, de 12 a 14 hores. L’objectiu dels Espais Experiència és que cada alumne pugui conversar obertament amb el professional sènior que se li ha assignat segons les seves necessitats i intercanviar i compartir els seus dubtes durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

Els estudiants parlen de l’Escola de Camins

Dimarts 20 d’abril de 2021

 

Els estudiants i representants de Futur Civil i la Delegació d’Alumnes de l’Escola de Camins, Natàlia Badia i Carles Garcia va compartir-nos la seva visió i opinió sobre l’Escola de Camins, des d’un punt de vista acadèmic, professional i social, valorant la seva metodologia, formació impartida i el paper que juga aquesta institució en el futur de l’enginyeria de Camins.

Gran acolliment de la presentació dels ‘Espai Experiència’, el nou servei per als futurs professionals

Dimecres 7 d’abril de 2021

 

El passat dimecres 7 d’abril va tenir lloc la presentació online dels Espai Experiència, una iniciativa del Club de l’Experiència del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports i l’Escola de Camins, amb la col·laboració de la Delegació d’Alumnes i Futur Civil.

 

Més de 50 estudiants de Grau i Màster de l’Escola de Camins es van unir a la presentació per conèixer aquest nou servei que vol posar en contacte a enginyers de Camins amb una llarga trajectòria amb les futures generacions perquè puguin compartir els seus dubtes professionals durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

 

La directora de l’Escola de Camins, Esther Real, i el degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Oriol Altisench, van donar la benvinguda als alumnes, animant-los a aprofitar les noves oportunitats, lluitar i treballar per canviar el món i aconseguir un bon futur de la professió.

 

Seguidament, Natàlia Badia i Carles Garcia, representants de Futur Civil i de la Delegació d’Alumnes, van explicar en què consisteixen els Espai Experiència, i Pedro Maqueda, president del Club de l’Experiència, va conversar amb els enginyers de Camins sèniors: Jaime Serret, Carlos Fernández Tadeo, Fernando de la Rosa i Ole Thorson.

 

L’acte va finalitzar amb un interessant diàleg entre estudiants i professionals on es van intercanviar dubtes i impressions.

 

Consulta el programa de la presentació: aquí

 

 

Sol·licita un ‘Espai Experiència’!

Si ets estudiant de Grau o Màster de l’Escola de Camins i vols mantenir una reunió amb un professional sènior, omple aquest FORMULARI, abans del 15 d’abril.

 

Pots consultar la llista de professionals sèniors a través d’aquest enllaç

Foto: captura d’una de les pantalles de la presentació online dels Espai Experiència.

Irene Josa analitza la relació entre l’enginyeria civil i la societat

Dimarts 30 de març de 2021

 

L’enginyera de camins i estudiant de doctorand, Irene Josa, va exposar els resultats d’un anàlisi realitzat sobre les percepcions d’alumnes, professors i professionals envers la inclusió de temes socials a l’educació dels futurs enginyers civils.

Jordi Julià i el futur tren a l’aeroport

Dimarts 16 de març de 2021

L’enginyer de camins, expert en transports i urbanisme, Jordi Julià, va exposar els avantatges i inconvenients de les obres de la fase 2 de construcció del nou accés ferroviari a la T1 de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, en una interessant tertúlia del Club de l’Experiència.

Consulta la presentació aquí

Esther Real i el futur de l’Escola de Camins

Dimarts 2 de febrer de 2021

La nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Esther Real, va participar en la tertúlia del Club de l’Experiència per parlar del paper que juga aquesta institució en el futur dels nous professionals de l’enginyeria de camins.

Esther Real es converteix així en la primera dona al posar-se al capdavant de l’Escola de Camins de Barcelona.

Present i futur de la energia amb Assumpta Farran

Dimarts 15 de desembre de 2020

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia, Espanya és líder en la integració d’energies renovables variables, especialment en el camp de l’energia eòlica i solar fotovoltaica. És important mantenir el nostre compromís i aplicar polítiques energètiques i climàtiques clares per a fomentar la transició a un sistema energètic amb baixes emissions de carboni. L’enginyeria de camins té un paper fonamental en el sector de les renovables i el Club d’Experiènciava aprofitar l’0casió per convidar a Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables, on vam conèixer la seva visió i perspectives de futur en el camp de l’energia i el medi ambient.

Les autopistes del futur

Dimarts 1 de desembre de 2020

 

Xavier Serra, Director d’Innovació i Tecnologia d’Abertis-Autopistes, ens va exposar les solucions i tecnologies en la gestió d’infraestructures per millorar l’experiència i facilitar la vida dels conductors del grup Abertis.

Obrint Camins: l’enginyeria de camins a través de Youtube

Dimarts, 24 de novembre de 2020

Elías Mayoral i Sergio Calvo, dos joves enginyers de camins que un dia van decidir donar visibilitat a l’enginyeria civil a través del seu Canal de Youtube ‘Abriendo Caminos’, ens van explicar la seva història i van compartir les seves inquietuds i interessos amb el Club de l’Experiència.

Economia en temps de pandèmia

Dimarts, 27 d’octubre de 2020

El nostre company Fernando de la Rosa, gran coneixedor de temes relacionats amb economia i la borsa, va aprofitar la tertúlia del Club de l’Experiència, per exposar la situació dels mercats i del món en temps de pandèmia.

Eleccions la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins
Dimarts, 30 de juny de 2020

Els tres candidats a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins, Carmen Motellón, Miguel Ángel Carrillo i Arcadio Gil, van presentar les seves propostes de programa, especialment enfocades al col·lectiu sènior i van donar a conèixer la visió de futur que tenen de la nostra professió.

Diagnòstic estratègic del futur de l’enginyeria de camins
Dimarts, 16 de juny de 2020

Per conèixer en profunditat la professió de l’enginyeria de camins i quin paper té el Col·legi d’Enginyers de Camins, és necessari realitzar una anàlisi DAFO (Febleses, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), a partir de 5 ítems:

  • Formació – Escola
  • Òrgans de representació
  • Noves iniciatives soci econòmiques i tecnologies
  • Mercat i Ocupació
  • Societat – Imatge – Percepció – Comunicació

El document està coordinat pel nostre company José Luis Estrada.

El futur dels enginyers de camins i la seva carrera: renovar-se o desaparèixer
Dimarts, 26 de maig de 2020

Arran d’un article enviat pel nostre company Javier Uzcanga, on s’analitza la professió actual i el seu futur, el Club de l’Experiència va convidar al Degà del Col·legi, Oriol Altisench, i al director de l’Escola de Camins, Pedro Díez.

Santo Domingo de la Calçada en quarantena
Dimarts, 12 de maig de 2020

A causa de la pandèmia, enguany no s’ha pogut celebrar la festivitat del patró de les enginyeres i enginyers de camins, Santo Domingo de la Calzada. Aprofitant que la tertúlia ha coincidit amb la festivitat, el Club de l’Experiència ha volgut recordar-lo.

Mariano Ribón i Jaime Serret: entre camins i llibres
Dimarts, 21 de gener de 2020

Els enginyers de camins Mariano Ribón i Jaime Serret van voler compartir la seva passió pels llibres, explicant la seva experiència com a escriptors, així com els motius que els porten a escriure.