Esdeveniments

Tertúlies del Club de l’Experiència | Tots els dimarts a les 17 h

 

El Club de l’Experiència es reuneix telemàticament tots els dimarts a les 17.00 hores per  comentar i debatre sobre temes socials i professionals d’actualitat que poden afectar, influir o ser interessants per al col·lectiu sènior.

 

Les tertúlies són un espai obert, on es respecta la llibertat d’opinió.

 

CONNECTA’T

Celebrem la Castanyada

DIMARTS 8 DE NOVEMBRE DE 2022 | 17 HORES

 

Després de tres anys sense poder-la celebrar degut a les restriccions per la pandèmia, el dimarts 8 de novembre, a les 17 hores en el Col·legi d’Enginyers de Camins (c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona), el Club de l’Experiència celebra la tradicional Castanyada, una oportunitat per a trobar-nos entre amics, amigues i companys de professió, on poder dialogar mentre degustem castanyes i panellets, acompanyats d’una copa de cava.

 

Confirma la teva assistència, abans del dilluns 7 de novembre, enviant un correu electrònic a inscripcions@camins.cat.

Històric Esdeveniments Club de l’Experiència

Visita al Barcelona Supercomputing Center

Dimarts 25 d’octubre de 2022

 

El dimarts 25 d’octubre, el Club de l’Experiència va visitar les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center, el centre nacional de supercomputació que, des de la seva creació en 2005, ha desenvolupat un paper actiu per fomentar la HPC a Espanya i Europa com a eina essencial per a la competitivitat internacional en ciència i enginyeria.  Al finalitzar la visita, van poder gaudir d’un dinar al Restaurant Real Club de Polo de Barcelona.

 

Pere Macias i el Pla de Rodalies de Catalunya

Dimarts 18 d’octubre de 2022

 

L’enginyer de Camins i coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias, ens va acompanyar el passat dimarts 18 d’octubre a la tertúlia del Club de l’Experiència per explicar-nos el present i futur del Pla de Rodalies de Catalunya, projecte llançat en 2020 on s’invertiran més de 6 mil milions d’euros fins a 2030 en diverses actuacions que afectaran la xarxa ferroviària catalana amb la finalitat de reduir els temps de viatge, millorar la puntualitat i el confort, l’accessibilitat, la capacitat de transport i la intermodalitat de la xarxa per crear un sistema de transport atractiu, digital, que posi a les persones en el centre de totes les actuacions. Pots consultar la presentació del Pla de Rodalies de Catalunya a través d’aquest enllaç.

Pere Calvet i el futur del Col·legi de l’Enginyeria de Camins

Dimarts 7 de juny de 2022

 

A finals d’abril de 2022 va tenir lloc la investidura de la nova Junta Rectora que dirigirà el Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Catalunya durant els pròxims quatre anys. Un nou equip capitanejat per Pere Calvet i Esther Real, amb noves idees per aconseguir que el Col·legi sigui una institució forta, amb opinió i representativa en la societat.

 

Durant la tertúlia telemàtica del Club de l’Experiència que va tenir lloc el dimarts 7 d’abril, vam poder conversar amb Pere Calvet com a nou Degà del Col·legi, qui ens va explicar cap a on li agradaria dirigir la nostra institució, les relacions amb l’Escola de Camins o el futur de la professió en un món en constant canvi.

Santi Vila i el lideratge empresarial

Dimarts 26 d’abril de 2022

 

El president del Cercle d’Infraestructures, Santi Vila, ens va acompanyar per parlar sobre la qualitat i formació professional dels directius en empreses i organismes públics i va donar a conèixer la visió i reptes de futur de la Fundació Cercle d’Infraestructures.

Seminaris de Transport 2022: La innovació aplicada a la mobilitat urbana

Dimecres, del 23 de febrer al 20 d’abril | De 18.30 a 20 h
Escola de Camins (C/ Jordi Girona 1-3, Sala de Tesines C1-002)

 

Els Seminaris de Transport estan organitzats pel grup de recerca BIT (Barcelona Innovació en Transport) per donar una visió complementària a la docència que s’imparteix en la Universitat (conceptes bàsics i teòrics) amb una casuística de temes d’actualitat sobre transport, mobilitat i logística i sobre la planificació i gestió de les infraestructures i serveis de transport, presentats per reconeguts professionals i alts càrrecs institucionals on es respecta la llibertat d’opinió.

 

Consulta el calendari i ponents: AQUÍ

Presentació de la 2a edició dels Espai Experiència

Dimecres 6 d’abril de 2022
Sala d’actes José Antonio Torroja de l’Escola de Camins (Edifici C2, 001)

 

Amb una assistència de més de 60 estudiants, el passat 6 d’abril va tenir lloc la presentació de la 2a edició dels Espai Experiència a l’Escola de Camins, el servei creat pel Club de l’Experiència del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Catalunya i l’Escola de Camins, amb la col·laboració de la Delegació d’Alumnes i Futur Civil, dirigit a estudiants de Grau i Màster perquè puguin contactar amb enginyers i enginyeres amb una llarga trajectòria i compartir els seus dubtes professionals durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

 

La directora de l’Escola, Esther Real, va ser l’encarregada de donar la benvinguda per donar pas al Guillem González i a l’Àlex Cerrato, representants de Futur Civil i la DAEC, que van explicar amb detall el funcionament d’aquest servei. Seguidament Pedro Maqueda, president del Club de l’Experiència, va iniciar un diàleg amb quatre professionals sèniors, i Oriol Altisench, degà del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, va posar el punt i final a la trobada.

 

     

Calçotada 2022

Dimecres 30 de març de 2022

 

El dimecres 30 de març vam celebrar  la Calçotada del Club de l’Experiència al Restaurant Mas Boronat, la  primera trobada després de la pandèmia. La sortida, on van assistir una vintena de companys i amics de professió amb els seus acompanyants, va incloure una visita guiada al Reial Monestir de Santa María de Vallbona, un cenobi cistercenc femení fundat en el segle XII.

 

Sergi Ametller i el Parc Tramuntana, un projecte que lluita contra el canvi climàtic

Dimarts 29 de març de 2022

 

L’enginyer de Camins i Director d’Eòlica Marina de l’empresa SENER, Sergi Ametller, va assistir el dimarts 29 de març per parlar sobre com els projectes d’enginyeria de parcs eòlics marins són una oportunitat energètica, mediambiental i econòmica en la lluita contra el canvi climàtic.

 

A través d’ell vam conèixer el Parc Tramuntana situat a l’Empordà, el projecte d’energia eòlica marina flotant que contribueix en el compliment dels objectius de transició energètica a Catalunya.

Els estudiants parlen de l’Escola de Camins

Dimarts 22 de febrer de 2022

 

Els estudiants i representants de Futur Civil i la Delegació d’Alumnes de l’Escola de Camins, Guillem González i Àlex Cerrato, ens van acompanyar per compartir la seva visió i opinió sobre l’Escola de Camins, des d’un punt de vista acadèmic, professional i social, valorant la seva metodologia, formació impartida i el paper que juga aquesta institució en el futur de l’enginyeria de Camins.

 

A la trobada també va participar la directora de l’Escola de Camins, Esther Real, amb qui vam parlar sobre el futur de l’Escola i la professió.

El museu Hermitage a Barcelona, amb David Pino

Dimarts 9 de novembre de 2021

 

Des que en 2014 l’Hermitage, el principal museu artístic de Sant Petersburg i un dels més famosos i grans del món, decidís obrir una nova seu en el Port de Barcelona, el debat ciutadà i institucional està damunt de la taula.

 

El dimarts 9 de novembre ens va acompanyar David Pino, enginyer de Camins i cap de Planificació Territorial, Gestió Tècnica, Concessions i Medi Ambient del Port de Barcelona, qui ens va exposar els orígens del projecte i ens va ajudar a entendre els motius de conflicte entre l’Autoritat Portuària de Barcelona i l’Ajuntament.

Miguel Ángel Carrillo, un any com a president del Colegio de Ingenieros de Caminos

Dimarts 19 d’octubre de 2021

 

El mes de juliol passat va fer un any des que Miguel Ángel Carrillo es convertís en president del Colegio de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos amb la seva candidatura Un Colegio para avanzar juntos.

 

Aprofitant aquesta ocasió, el passat dimarts 19 d’octubre, el nostre company i president del Col·legi, Miguel Ángel Carrillo, es va connectar al Club de l’Experiència per fer un detallat repàs d’aquest primer any de mandat i donar-nos a conèixer els futurs projectes del Col·legi.

Pla d’ampliació de l’aeroport de Barcelona, amb Paco Gutiérrez

Dimarts 29 de juny de 2021

 

El projecte d’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha generat posicions a favor, com les de l’empresa pública i l’empresariat català, i altres en contra, com les dels ajuntaments del Prat i Barcelona, la Generalitat i els ecologistes.

Per acomiadar la temporada, el dimarts 29 de juny, el Club de l’Experiència va convidar al company i President del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, Paco Gutiérrez, qui va parlar sobre l’Aeroport i la seva voluntat de créixer com a hub internacional (centre de connexió entre vols), amb l’ampliació de la pista i l’obertura d’una terminal satèl·lit que permetria aconseguir els 80 milions d’usuaris.

Parlem d’energia amb Carlos Chica

Dimarts 15 de juny de 2021

 

El dimarts 15 de juny vam xerrar amb el nostre company, l’enginyer de Camins expert en temes energètics, hidràulics i mediambientals, Carlos Chica, sobre la transició energètica, l’energia neta, l’emmagatzematge d’hidrogen i les centrals reversibles, a més vam conèixer projectes interessants com el de La Fatarella, on està previst situar-se el magatzem d’energia més gran del món.

 

Durant 15 anys Chica va ser professor a l’Escola de Camins de Barcelona i ha treballat en empreses del sector hidràulic i energètic com ENHER, ENDESA i RELSA.

 

Si et vas perdre aquesta tertúlia, podràs recuperar-la a través d’aquest enllaç

Oportunitats per a un futur post-covid amb Banc Camins

Dimarts 8 de juny de 2021

 

Des que es va aixecar l’estat d’alarma el passat 9 de maig, és necessari tornar a “construir la normalitat” però la situació no és la mateixa a causa de la pandèmia, la societat ha canviat i l’economia del país està ressentida així que és important saber quines són les claus per a avançar i buscar noves oportunitats.

 

El passat dimarts 8 de juny, Nahum Sánchez i Jaime Porcel, gestors de Gestifonsa (Banc Camins), ens van explicar la situació global dels mercats financers després de la pandèmia, quin paper juga el sector de les noves infraestructures del futur i conèixer la seva visió com a analistes experts en aquests àmbits.

 

Consulta la presentació aquí

Seminaris de Transport 2021: Autopistes del futur i els CAB

Del 17 de febrer al 6 de maig de 2021

 

Els Seminaris de Transport estan organitzats per la Càtedra Abertis de la UPC-BarcelonaTech per donar una visió complementària a la docència que s’imparteix a la Universitat (conceptes bàsics i teòrics) amb una casuística de temes d’actualitat sobre transport, mobilitat i logística i sobre la planificació i gestió de les infraestructures i serveis de transport, presentats per reconeguts professionals i alts càrrecs institucionals. A causa de les restriccions Covid19, els seminaris seran online a través de la plataforma Google Meet.

 

Consulta el calendari i ponents: AQUÍ

Els Fons Europeus després d’un any de pandèmia

Dimarts 4 de maig de 2021

 

El passat 29 de març el Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, va emetre una declaració, sota el títol Després d’un any de COVID, àmbits a transformar amb els fons europeus, on entén que l’oportunitat dels Fons Europeus ofereix una possibilitat única l’assignació de la qual, distribució i control ha d’efectuar-se d’una manera eficient, secundant-se en la col·laboració públic-privada.

 

Pots consultar la declaració publicada a través d’aquest enllaç

 

Per a parlar i debatre sobre aquest tema, el Club de l’Experiència va convidar als companys Francisco Gutiérrez i Juan Manuel Manrique.

Presentació de la nova Revista de Obras Públicas

Dimarts 27 d’abril de 2021

 

El president del Colegio de Ingenieros de Caminos, Miguel Ángel Carrillo, i el degà de la Demarcació de Catalunya, Oriol Altisench, van presidir la presentació en exclusiva per als col·legiats i col·legiades de Camins de Catalunya, de la nova Revista de Obras Públicas, on el primer número està dedicat a la nova mobilitat i l’espai públic urbà.

 

L’acte també va comptar amb la participació del Pedro Maqueda, president del Club de la Experiència i el nou director de la publicació, Carlos Nárdiz, Daniel Rodríguez, director de Redacció, Manuel Estrada, director de Disseny i Maquetació, Almudena Leal, presidenta de la Comissió de Transports i Mobilitat del Col·legi d’Enginyers de Camins i Sergi Saurí, director del CENIT i autor d’un dels articles de la revista, qui van iniciar un breu diàleg sobre mobilitat i espai públic.

 

Des de 1953 el Col·legi d’Enginyers de Camins edita la Revista de Obras Públicas (ROP), una publicació de referència en el món de l’enginyeria civil, tant a nivell nacional com internacional, que aborda temes relacionats amb la ciència, la tecnologia, l’economia, la política d’infraestructures, els ensenyaments tècnics o la història de l’enginyeria, sempre des d’un enfocament innovador.

Comencen els Espai Experiència

Dimecres 21 d’abril de 2021

 

Arran de la presentació online dels Espai Experiència celebrada el passat 7 d’abril, vam rebre 40 sol·licituds d’estudiants de l’Escola de Camins que volien mantenir una reunió personal amb un professional sènior.

 

Des del Club de l’Experiència hem organitzat les trobades telemàtiques en quatre grups de deu alumnes, els dimecres del 21 i 28 d’abril, de 12 a 14 hores. L’objectiu dels Espais Experiència és que cada alumne pugui conversar obertament amb el professional sènior que se li ha assignat segons les seves necessitats i intercanviar i compartir els seus dubtes durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

Els estudiants parlen de l’Escola de Camins

Dimarts 20 d’abril de 2021

 

Els estudiants i representants de Futur Civil i la Delegació d’Alumnes de l’Escola de Camins, Natàlia Badia i Carles Garcia va compartir-nos la seva visió i opinió sobre l’Escola de Camins, des d’un punt de vista acadèmic, professional i social, valorant la seva metodologia, formació impartida i el paper que juga aquesta institució en el futur de l’enginyeria de Camins.

Gran acolliment de la presentació dels ‘Espai Experiència’, el nou servei per als futurs professionals

Dimecres 7 d’abril de 2021

 

El passat dimecres 7 d’abril va tenir lloc la presentació online dels Espai Experiència, una iniciativa del Club de l’Experiència del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports i l’Escola de Camins, amb la col·laboració de la Delegació d’Alumnes i Futur Civil.

 

Més de 50 estudiants de Grau i Màster de l’Escola de Camins es van unir a la presentació per conèixer aquest nou servei que vol posar en contacte a enginyers de Camins amb una llarga trajectòria amb les futures generacions perquè puguin compartir els seus dubtes professionals durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

 

La directora de l’Escola de Camins, Esther Real, i el degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Oriol Altisench, van donar la benvinguda als alumnes, animant-los a aprofitar les noves oportunitats, lluitar i treballar per canviar el món i aconseguir un bon futur de la professió.

 

Seguidament, Natàlia Badia i Carles Garcia, representants de Futur Civil i de la Delegació d’Alumnes, van explicar en què consisteixen els Espai Experiència, i Pedro Maqueda, president del Club de l’Experiència, va conversar amb els enginyers de Camins sèniors: Jaime Serret, Carlos Fernández Tadeo, Fernando de la Rosa i Ole Thorson.

 

L’acte va finalitzar amb un interessant diàleg entre estudiants i professionals on es van intercanviar dubtes i impressions.

 

Consulta el programa de la presentació: aquí

 

 

Sol·licita un ‘Espai Experiència’!

Si ets estudiant de Grau o Màster de l’Escola de Camins i vols mantenir una reunió amb un professional sènior, omple aquest FORMULARI, abans del 15 d’abril.

 

Pots consultar la llista de professionals sèniors a través d’aquest enllaç

Foto: captura d’una de les pantalles de la presentació online dels Espai Experiència.

Irene Josa analitza la relació entre l’enginyeria civil i la societat

Dimarts 30 de març de 2021

 

L’enginyera de camins i estudiant de doctorand, Irene Josa, va exposar els resultats d’un anàlisi realitzat sobre les percepcions d’alumnes, professors i professionals envers la inclusió de temes socials a l’educació dels futurs enginyers civils.

Jordi Julià i el futur tren a l’aeroport

Dimarts 16 de març de 2021

L’enginyer de camins, expert en transports i urbanisme, Jordi Julià, va exposar els avantatges i inconvenients de les obres de la fase 2 de construcció del nou accés ferroviari a la T1 de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, en una interessant tertúlia del Club de l’Experiència.

Consulta la presentació aquí

Esther Real i el futur de l’Escola de Camins

Dimarts 2 de febrer de 2021

La nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Esther Real, va participar en la tertúlia del Club de l’Experiència per parlar del paper que juga aquesta institució en el futur dels nous professionals de l’enginyeria de camins.

Esther Real es converteix així en la primera dona al posar-se al capdavant de l’Escola de Camins de Barcelona.

Present i futur de la energia amb Assumpta Farran

Dimarts 15 de desembre de 2020

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia, Espanya és líder en la integració d’energies renovables variables, especialment en el camp de l’energia eòlica i solar fotovoltaica. És important mantenir el nostre compromís i aplicar polítiques energètiques i climàtiques clares per a fomentar la transició a un sistema energètic amb baixes emissions de carboni. L’enginyeria de camins té un paper fonamental en el sector de les renovables i el Club d’Experiènciava aprofitar l’0casió per convidar a Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables, on vam conèixer la seva visió i perspectives de futur en el camp de l’energia i el medi ambient.

Les autopistes del futur

Dimarts 1 de desembre de 2020

 

Xavier Serra, Director d’Innovació i Tecnologia d’Abertis-Autopistes, ens va exposar les solucions i tecnologies en la gestió d’infraestructures per millorar l’experiència i facilitar la vida dels conductors del grup Abertis.

Obrint Camins: l’enginyeria de camins a través de Youtube

Dimarts, 24 de novembre de 2020

Elías Mayoral i Sergio Calvo, dos joves enginyers de camins que un dia van decidir donar visibilitat a l’enginyeria civil a través del seu Canal de Youtube ‘Abriendo Caminos’, ens van explicar la seva història i van compartir les seves inquietuds i interessos amb el Club de l’Experiència.

Economia en temps de pandèmia

Dimarts, 27 d’octubre de 2020

El nostre company Fernando de la Rosa, gran coneixedor de temes relacionats amb economia i la borsa, va aprofitar la tertúlia del Club de l’Experiència, per exposar la situació dels mercats i del món en temps de pandèmia.

Eleccions la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins
Dimarts, 30 de juny de 2020

Els tres candidats a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins, Carmen Motellón, Miguel Ángel Carrillo i Arcadio Gil, van presentar les seves propostes de programa, especialment enfocades al col·lectiu sènior i van donar a conèixer la visió de futur que tenen de la nostra professió.

Diagnòstic estratègic del futur de l’enginyeria de camins
Dimarts, 16 de juny de 2020

Per conèixer en profunditat la professió de l’enginyeria de camins i quin paper té el Col·legi d’Enginyers de Camins, és necessari realitzar una anàlisi DAFO (Febleses, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), a partir de 5 ítems:

  • Formació – Escola
  • Òrgans de representació
  • Noves iniciatives soci econòmiques i tecnologies
  • Mercat i Ocupació
  • Societat – Imatge – Percepció – Comunicació

El document està coordinat pel nostre company José Luis Estrada.

El futur dels enginyers de camins i la seva carrera: renovar-se o desaparèixer
Dimarts, 26 de maig de 2020

Arran d’un article enviat pel nostre company Javier Uzcanga, on s’analitza la professió actual i el seu futur, el Club de l’Experiència va convidar al Degà del Col·legi, Oriol Altisench, i al director de l’Escola de Camins, Pedro Díez.

Santo Domingo de la Calçada en quarantena
Dimarts, 12 de maig de 2020

A causa de la pandèmia, enguany no s’ha pogut celebrar la festivitat del patró de les enginyeres i enginyers de camins, Santo Domingo de la Calzada. Aprofitant que la tertúlia ha coincidit amb la festivitat, el Club de l’Experiència ha volgut recordar-lo.

Mariano Ribón i Jaime Serret: entre camins i llibres
Dimarts, 21 de gener de 2020

Els enginyers de camins Mariano Ribón i Jaime Serret van voler compartir la seva passió pels llibres, explicant la seva experiència com a escriptors, així com els motius que els porten a escriure.

Seminaris de Transport 2021: Autopistes del futur i els CAB

Del 17 de febrer al 6 de maig de 2021

 

Els Seminaris de Transport estan organitzats per la Càtedra Abertis de la UPC-BarcelonaTech per donar una visió complementària a la docència que s’imparteix a la Universitat (conceptes bàsics i teòrics) amb una casuística de temes d’actualitat sobre transport, mobilitat i logística i sobre la planificació i gestió de les infraestructures i serveis de transport, presentats per reconeguts professionals i alts càrrecs institucionals. A causa de les restriccions Covid19, els seminaris seran online a través de la plataforma Google Meet.

 

Consulta el calendari i ponents: AQUÍ

Els Fons Europeus després d’un any de pandèmia

Dimarts 4 de maig de 2021

 

El passat 29 de març el Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, va emetre una declaració, sota el títol Després d’un any de COVID, àmbits a transformar amb els fons europeus, on entén que l’oportunitat dels Fons Europeus ofereix una possibilitat única l’assignació de la qual, distribució i control ha d’efectuar-se d’una manera eficient, secundant-se en la col·laboració públic-privada.

 

Pots consultar la declaració publicada a través d’aquest enllaç

 

Per a parlar i debatre sobre aquest tema, el Club de l’Experiència va convidar als companys Francisco Gutiérrez i Juan Manuel Manrique.

Presentació de la nova Revista de Obras Públicas

Dimarts 27 d’abril de 2021

 

El president del Colegio de Ingenieros de Caminos, Miguel Ángel Carrillo, i el degà de la Demarcació de Catalunya, Oriol Altisench, van presidir la presentació en exclusiva per als col·legiats i col·legiades de Camins de Catalunya, de la nova Revista de Obras Públicas, on el primer número està dedicat a la nova mobilitat i l’espai públic urbà.

 

L’acte també va comptar amb la participació del Pedro Maqueda, president del Club de la Experiència i el nou director de la publicació, Carlos Nárdiz, Daniel Rodríguez, director de Redacció, Manuel Estrada, director de Disseny i Maquetació, Almudena Leal, presidenta de la Comissió de Transports i Mobilitat del Col·legi d’Enginyers de Camins i Sergi Saurí, director del CENIT i autor d’un dels articles de la revista, qui van iniciar un breu diàleg sobre mobilitat i espai públic.

 

Des de 1953 el Col·legi d’Enginyers de Camins edita la Revista de Obras Públicas (ROP), una publicació de referència en el món de l’enginyeria civil, tant a nivell nacional com internacional, que aborda temes relacionats amb la ciència, la tecnologia, l’economia, la política d’infraestructures, els ensenyaments tècnics o la història de l’enginyeria, sempre des d’un enfocament innovador.

Comencen els Espai Experiència

Dimecres 21 d’abril de 2021

 

Arran de la presentació online dels Espai Experiència celebrada el passat 7 d’abril, vam rebre 40 sol·licituds d’estudiants de l’Escola de Camins que volien mantenir una reunió personal amb un professional sènior.

 

Des del Club de l’Experiència hem organitzat les trobades telemàtiques en quatre grups de deu alumnes, els dimecres del 21 i 28 d’abril, de 12 a 14 hores. L’objectiu dels Espais Experiència és que cada alumne pugui conversar obertament amb el professional sènior que se li ha assignat segons les seves necessitats i intercanviar i compartir els seus dubtes durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

Els estudiants parlen de l’Escola de Camins

Dimarts 20 d’abril de 2021

 

Els estudiants i representants de Futur Civil i la Delegació d’Alumnes de l’Escola de Camins, Natàlia Badia i Carles Garcia va compartir-nos la seva visió i opinió sobre l’Escola de Camins, des d’un punt de vista acadèmic, professional i social, valorant la seva metodologia, formació impartida i el paper que juga aquesta institució en el futur de l’enginyeria de Camins.

Gran acolliment de la presentació dels ‘Espai Experiència’, el nou servei per als futurs professionals

Dimecres 7 d’abril de 2021

 

El passat dimecres 7 d’abril va tenir lloc la presentació online dels Espai Experiència, una iniciativa del Club de l’Experiència del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports i l’Escola de Camins, amb la col·laboració de la Delegació d’Alumnes i Futur Civil.

 

Més de 50 estudiants de Grau i Màster de l’Escola de Camins es van unir a la presentació per conèixer aquest nou servei que vol posar en contacte a enginyers de Camins amb una llarga trajectòria amb les futures generacions perquè puguin compartir els seus dubtes professionals durant la seva etapa universitària i l’entrada al món laboral.

 

La directora de l’Escola de Camins, Esther Real, i el degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Oriol Altisench, van donar la benvinguda als alumnes, animant-los a aprofitar les noves oportunitats, lluitar i treballar per canviar el món i aconseguir un bon futur de la professió.

 

Seguidament, Natàlia Badia i Carles Garcia, representants de Futur Civil i de la Delegació d’Alumnes, van explicar en què consisteixen els Espai Experiència, i Pedro Maqueda, president del Club de l’Experiència, va conversar amb els enginyers de Camins sèniors: Jaime Serret, Carlos Fernández Tadeo, Fernando de la Rosa i Ole Thorson.

 

L’acte va finalitzar amb un interessant diàleg entre estudiants i professionals on es van intercanviar dubtes i impressions.

 

Consulta el programa de la presentació: aquí

 

 

Sol·licita un ‘Espai Experiència’!

Si ets estudiant de Grau o Màster de l’Escola de Camins i vols mantenir una reunió amb un professional sènior, omple aquest FORMULARI, abans del 15 d’abril.

 

Pots consultar la llista de professionals sèniors a través d’aquest enllaç

Foto: captura d’una de les pantalles de la presentació online dels Espai Experiència.

Irene Josa analitza la relació entre l’enginyeria civil i la societat

Dimarts 30 de març de 2021

 

L’enginyera de camins i estudiant de doctorand, Irene Josa, va exposar els resultats d’un anàlisi realitzat sobre les percepcions d’alumnes, professors i professionals envers la inclusió de temes socials a l’educació dels futurs enginyers civils.

Jordi Julià i el futur tren a l’aeroport

Dimarts 16 de març de 2021

L’enginyer de camins, expert en transports i urbanisme, Jordi Julià, va exposar els avantatges i inconvenients de les obres de la fase 2 de construcció del nou accés ferroviari a la T1 de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, en una interessant tertúlia del Club de l’Experiència.

Consulta la presentació aquí

Esther Real i el futur de l’Escola de Camins

Dimarts 2 de febrer de 2021

La nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Esther Real, va participar en la tertúlia del Club de l’Experiència per parlar del paper que juga aquesta institució en el futur dels nous professionals de l’enginyeria de camins.

Esther Real es converteix així en la primera dona al posar-se al capdavant de l’Escola de Camins de Barcelona.

Present i futur de la energia amb Assumpta Farran

Dimarts 15 de desembre de 2020

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia, Espanya és líder en la integració d’energies renovables variables, especialment en el camp de l’energia eòlica i solar fotovoltaica. És important mantenir el nostre compromís i aplicar polítiques energètiques i climàtiques clares per a fomentar la transició a un sistema energètic amb baixes emissions de carboni. L’enginyeria de camins té un paper fonamental en el sector de les renovables i el Club d’Experiènciava aprofitar l’0casió per convidar a Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables, on vam conèixer la seva visió i perspectives de futur en el camp de l’energia i el medi ambient.

Les autopistes del futur

Dimarts 1 de desembre de 2020

 

Xavier Serra, Director d’Innovació i Tecnologia d’Abertis-Autopistes, ens va exposar les solucions i tecnologies en la gestió d’infraestructures per millorar l’experiència i facilitar la vida dels conductors del grup Abertis.

Obrint Camins: l’enginyeria de camins a través de Youtube

Dimarts, 24 de novembre de 2020

Elías Mayoral i Sergio Calvo, dos joves enginyers de camins que un dia van decidir donar visibilitat a l’enginyeria civil a través del seu Canal de Youtube ‘Abriendo Caminos’, ens van explicar la seva història i van compartir les seves inquietuds i interessos amb el Club de l’Experiència.

Economia en temps de pandèmia

Dimarts, 27 d’octubre de 2020

El nostre company Fernando de la Rosa, gran coneixedor de temes relacionats amb economia i la borsa, va aprofitar la tertúlia del Club de l’Experiència, per exposar la situació dels mercats i del món en temps de pandèmia.

Eleccions la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins
Dimarts, 30 de juny de 2020

Els tres candidats a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Camins, Carmen Motellón, Miguel Ángel Carrillo i Arcadio Gil, van presentar les seves propostes de programa, especialment enfocades al col·lectiu sènior i van donar a conèixer la visió de futur que tenen de la nostra professió.

Diagnòstic estratègic del futur de l’enginyeria de camins
Dimarts, 16 de juny de 2020

Per conèixer en profunditat la professió de l’enginyeria de camins i quin paper té el Col·legi d’Enginyers de Camins, és necessari realitzar una anàlisi DAFO (Febleses, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), a partir de 5 ítems:

  • Formació – Escola
  • Òrgans de representació
  • Noves iniciatives soci econòmiques i tecnologies
  • Mercat i Ocupació
  • Societat – Imatge – Percepció – Comunicació

El document està coordinat pel nostre company José Luis Estrada.

El futur dels enginyers de camins i la seva carrera: renovar-se o desaparèixer
Dimarts, 26 de maig de 2020

Arran d’un article enviat pel nostre company Javier Uzcanga, on s’analitza la professió actual i el seu futur, el Club de l’Experiència va convidar al Degà del Col·legi, Oriol Altisench, i al director de l’Escola de Camins, Pedro Díez.

Santo Domingo de la Calçada en quarantena
Dimarts, 12 de maig de 2020

A causa de la pandèmia, enguany no s’ha pogut celebrar la festivitat del patró de les enginyeres i enginyers de camins, Santo Domingo de la Calzada. Aprofitant que la tertúlia ha coincidit amb la festivitat, el Club de l’Experiència ha volgut recordar-lo.

Mariano Ribón i Jaime Serret: entre camins i llibres
Dimarts, 21 de gener de 2020

Els enginyers de camins Mariano Ribón i Jaime Serret van voler compartir la seva passió pels llibres, explicant la seva experiència com a escriptors, així com els motius que els porten a escriure.